perjantai 4. joulukuuta 2015

Lohi-ranskankermapizzaa ja muita juttuja






Käytiin eilen kävelyllä Kirkkosaaressa. Sinne on tehty valaistu polku hautuumaan ympärille. Olin välillä ihan varma, että joku on noussut haudastaan ja seuraa meitä, yksin en tuonne ihan heti uskaltaisi :) Muuten aika onkin kulunut lepäillen. Ihan kiva tää tämän syksyn flunssa ollut, kun se ei meinaa loppua ollenkaan. Eilen taas oli jo olo, että tästä on selvitty ja tietenkin yöllä heräsin ihan kamalaan kurkkukipuun. Kasa kirjoja on haettu kirjastosta ja uudet lehdet selattu jo aika monta kertaa läpi. Olen myös neulomassa pienelle A:lle kaulaliinaa, joka valmistuu viimeistään ensi jouluksi. Meidän käsityöpiirissä hihiteltiinkin sitä, että taidan olla ainut, jolla on aina sama työ mukana samasta lankakerästä. Tästäkin piti ekaks tulla sukka, mutta toistaseks yhdet (epäonnistuneet) villasukat tän elämän aikana saa riittää.

Eilen ajeltiin pitkästä aikaa Pihtiputaalle ja käytiin Kultakeramiikassa. Mielessä oli vaan ne vanhat kultakeramiikan astiat sinisenä, punaisena tai vihreänä. Täytyy sanoa, että olin hyvin iloisesti yllättynyt nykyisestä tarjonnasta. Olisin voinut helposti käytttää monia satoja euroja, jos sellaisia olisi. Ihania astioita ja esineitä! Suosittelen pyörähtämään, jos joskus siitä ohi ajatte.

Illalla leivottiin suolaisia herkkuja. Lohi-ranskankermapizzaa voin myös suositella. Aika monta palasta on mennyt vielä tänäänkin alas. Seuraavaksi aion kokeilla tällä samalla ohjeella ilmakuivatun kinkun kanssa. Ohjetta tässä (otettu Kinuskikissan Helpot suosikit- kirjasta).

Lohi-ranskankermapizza

pohja

1 1/2 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2/3 tl suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte

200 g ranskankermaa
1 iso sipuli
450g ohuita kylmäsavulohiviipaleita tai 200 g ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria

pinnalle

rucolaa
parmesaanijuustolastuja

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot. Anna kohota. Kauli taikina ja levitä päälle ranskankerma. Jaa sipuli ja lohi- tai kinkkusiivut pizzan päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria. Paista 275 asteessa vajaa 10 min. Ripottele päälle rucolaa ja parmesaanilastuja. 

Ruut

2 kommenttia:

  1. Nam! Pizza kuulostaa herkulta:P Pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos. Nyt ainakin tuntuu siltä, että kyllä taitaa flunssa olla menossa ohi, jee. Ja pizza oli herkkua!!

      Poista